iSync drama...

Door Kykez op woensdag 20 januari 2010 11:58 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 4.873

Ik ben iemand die alles probeert te organiseren, contacten moeten netjes allemaal op alfabetische volgorde in mijn adressenboek in OSX, kalender items moeten synchroon lopen met de agenda functie in mijn telefoon, iTunes moet muziek en foto's in enkele tellen kunnen synchroniseren etcetera.

Hierdoor ben ik wel gebonden aan fabrikanten die support leveren voor Apple iSync, dit is altijd in de vorm van een plugin voor iSync. Hiermee kan je toestel zodra deze in bereik is van je Mac, altijd draadloos en eventueel ook via een USB kabel, synchroniseren.

Fabrikanten die iSync ondersteuning bieden;

Nokia
SonyEricsson
Apple

Fabrikanten zoals HTC, Samsung en LG kun je als Apple gebruiker rustig overslaan.
Ik heb de fout gemaakt om een Samsung i8910 HD 16GB aan te schaffen van de zomer, iSync drama... Er is uit ergernis van de community wel een homebrew plugin gemaakt die je contacten synchroniseert maar de rest kan je vergeten.

Er zijn natuurlijk betaalde alternatieven zoals "The Missing Sync", maar die werken vaak ook niet feilloos en je betaalt per plugin een fiks bedrag tussen de 40 en 90 euro. Dan kun je vaak beter een alternatief nemen van de bovengenoemde fabrikanten.

Volgende: Verwachtingen 2010 (ja beetje laat) 01-'10 Verwachtingen 2010 (ja beetje laat)

Reacties


Door Tweakers user GrooV, woensdag 20 januari 2010 12:00

Ik sync met mijn HTC Hero met Android erop gewoon met de google servers ipv een lokale clients

Door Tweakers user GateKeaper, woensdag 20 januari 2010 12:14

Mijn LG Arena ondersteund ook gewoon iSync hoor. Heb zelf geen Mac, dus kan het niet testen. Maar als ik de datakabel aan mijn telefoon hang, krijg ik ook de optie om de iSync modus in te schakelen. :-)

Door Tweakers user Kykez, woensdag 20 januari 2010 12:25

@GrooV
Dat is natuurlijk ook een optie, eerst al je data overzetten naar de Google Cloud en van daar weer verder werken. Blijft de Google Cloud dan ook netjes de data lokaal bijhouden? Dus je contacten uit Entourage/Mail synchroniseren e.d.? Het enige minpuntje lijkt me dat je de iTunes functionaliteit dan mist op een multimedia toestel. Windows Mobile toestellen blijven vooralsnog een no-go.

@ GateKeaper
Ik heb dat wel vaker gehoord van de Arena eigenaren, er schijnt ook een verborgen iSync optie te zijn in het Bluetooth menu, maar het schijnt dat de iSync functionaliteit vaker niet werkt dan wel en je hebt dan nog steeds geen iTunes synchronisatie. Maar je hebt gelijk, beter iets dan niets!

Door Tweakers user Bram®, woensdag 20 januari 2010 12:33

Klinkt als een bekend probleem, maar helaas kan ik je vertellen dat iSync ook echt niet up-to-date is met Nokia telefoons.

Ik had een Nokia 6500 Slide (die er inmiddels al weer zo'n drie jaar is) en die werkte goed tot en met 10.5 (weliswaar met een kleine hack, maar dat terzijde).

Sinds Snow Leopard is er geen officiële ondersteuning meer voor en ik heb ook geen zin meer om dat in elkaar te gaan knutselen.

Aangezien ik net zo'n contactsfreak ben als jij moest ik toch een oplossing vinden. 3rd party programmatuur ondersteunde óf mijn telefoon niet óf Snow Leopard niet.
Uiteindelijk een iPhone aangeschaft (overigens geen spijt van), maar dat niet niet weg dat het natuurlijk erg jammer is dat iSync zo weinig aandacht van Apple en telefoonfabrikanten krijgt.

Door Tweakers user Faust, woensdag 20 januari 2010 12:33

Ik sync met de G1 de contacten, sms berichten en kalender met google,
op de macbook zijn die weer gesynchroniseerd met ical, adress book en gmail ;)

Door Tweakers user SpaceK33z, woensdag 20 januari 2010 12:49

Ik merk ook dat sommige fabrikanten niks om Apple gebruikers geven. Mijn LG Cookie (kut telefoon trouwens) werkt alleen via doubleTwist en werkt super sloom. Mijn zusje heeft een Zen X-Fi nogwat, en die herkent mijn iMacje al helemaal niet, hij ziet 'm niet eens. Via een heel oud programma heb ik 'm nog kunnen synchroniseren, maar helaas zonder de album art en allerlei andere gegevens.

Schande!

Door Tweakers user Kykez, woensdag 20 januari 2010 12:50

@ Bram

Ik wilde erg graag een iPhone, maar ik werd gehinderd door het feit dat ik representatief over moet komen naar mijn klanten en aangezien ik voor een concurrent van T-Mobile werk, kan ik dat niet echt maken. Daarnaast is het voor mij de accuduur van belang, ik bel gemakkelijk 3/4 uur per dag en daarnaast verwerk ik veel "push-mail" op mijn telefoon.

Ik weet niet in hoeverre de iPhone dat trekt zonder aan het infuus te hangen, hierom heb ik dus de i8910 HD gekocht, welke met dit gebruik ongeveer twee dagen meegaat. Maar aangezien deze naar is in gebruik met een Apple computer en Samsung software op de telefoon zelf ook echt drama is, heb ik een E90 en een E72 gekocht van Nokia, die echt alles doen.

Updaten hoeft niet via de PC, OTA updates werken feilloos en volledige iSync en iTunes functionaliteit met zeer lange standbytijd, hebben me over de streep getrokken.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 januari 2010 13:08]


Door Tweakers user i-chat, woensdag 20 januari 2010 13:23

denk dat dit probleem wel met meer dan alleen apple pc's aan de hand is, ik heb ondenkt dat je maar beter gewoon een android of nokia telefoon kunt nemen, en syncen via google, werkt erg goed (met mail4exchange), heb ik nu gratiz mail, contacts notes etc geschinkt tussen mijn pc's laptops en m'n gsm. voor muziek zul je dan nog iets anders moeten zoeken - maar het belangrijkste heb je dan tenminste)...

Door Tweakers user 53RV1, woensdag 20 januari 2010 14:48

Tip: koop een iPhone en probeer MobileMe.

Door Tweakers user - peter -, woensdag 20 januari 2010 15:04

hmm, ik heb Nova Media's isync plugin collectie van 10 euro ofzo, en die support heel veel phones.

Ook jouw Samsung I8910 HD staat erbij. (Mits je de meest recente firmware hebt.

Ideetje?

http://www.novamedia.de/en/mac-isync-plugins.html

Door Tweakers user - peter -, woensdag 20 januari 2010 15:06

Maar goed, dan heb je wel alleen contacten en calendar trouwens, geen ITunes e.d.

Door Tweakers user Kykez, woensdag 20 januari 2010 15:12

@ 53RV1

Read above :)

@ - peter -

Ik gebruik de i8910 op dit ogenblik niet, ik wacht op de firmware-update die Samsung heeft beloofd op 23 december 2009, als ze besluiten die uit te brengen natuurlijk. Zodra die uit is, wordt het toestel weer in gebruik genomen door een medewerker van mijn eigen onderneming voor mail en dergelijk onderweg. De firmware update daarvoor is van juni/juli 2009 geloof ik, die werkt niet bepaald smooth.

Maar zodra die functioneert zal ik zeker een poging wagen met de link die je voordraagt, 10 euro is het proberen waard! Thanks!

Update:
Helaas, het toestel wat ondersteund wordt is niet de Samsung i8910HD maar de M8910. Misschien dat Samsung ooit nog eens een plugin zal maken :P.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 januari 2010 20:24]


Reageren is niet meer mogelijk